Gammeldags oksegrydesteg

Oksegrydesteg mør og saftig
En gammeldags oksegrydesteg kan blive utroligt mør og er fyldt med smag. Den langtidsteges i en gryde med grøntsager og bouillon og når den er færdig er kødet så mørt, at det er lige til at trække fra hinanden. Det er rigtig mormor/simre mad, så det kræver at du går i gang i god tid, men når først den er sat over, kan den næsten passe sig selv – vi lover det vil være tiden værd.
Til en mør og saftig steg, skal der selvfølgelig serveres en god brun sovs.

4 personer         3 timer

Ingredienser

  • 800-1000 g oksesteg
  • 2 spsk margarine
  • 5 store gulerødder
  • 2 store løg
  • 6 hele peberkorn
  • 1 oksebouillonterning
  • Vand

Fremgangsmåde

  1. Hæld margarinen i gryden og lad den smelte
  2. Når margarinen er smeltet skal oksestegen brunes af på alle sider
  3. Skræl og skær gulerødderne ud 4 dele
  4. Skræl og skær løgene ud i 4 dele
  5. Læg gulerødderne, løgene og peberkornene i gryden sammen med oksestegen
  6. Hæld vand i gryden så det dækker stegen og grøntsagerne
  7. Læg bouillonterningen i gryden
  8. Læg låg på gryden og lad oksestegen simre mindst 2,5 time ved svag varme
  9. Når stegen er færdig tages den og grøntsagerne op på et fad og serveres
  10. Skyen i gryden kan med fordel bruges til at lave den perfekte brune sovs til kødet

hel oksegrydesteg

Gammeldags oksegrydesteg
4.8 / 5 - 4 stemmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*