Gammeldags oksegrydesteg

En gammeldags oksegrydesteg kan blive utroligt mør og er fyldt med smag. Den langtidsteges i en gryde med grøntsager og bouillon og når den er færdig er kødet så mørt, at det er lige til at trække fra hinanden. Det er rigtig mormor/simre mad, så det kræver at du går i gang i god tid, men når først den er sat over, kan den næsten passe sig selv – vi lover det vil være tiden værd.
Til en mør og saftig steg, skal der selvfølgelig serveres en god brun sovs.
– og nu vi er ved mørt kød, kan du se vores opskrift på koteletter i fad her.

Gammeldags oksegrydesteg

5 af 2 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, FavoritterSværhedsgrad: Middel
Antal

4

personer
Forberedelse

30

minutter
Tilberedelse

1

time 

30

minutter
Tid i alt

2

timer 

En gammeldags oksegrydesteg kan blive utroligt mør og er fyldt med smag.

Ingredienser

  • 1 kg oksesteg

  • 2 spsk magarine

  • 5 gulerødder

  • 2 l løg

  • 6 peberkorn

  • 1 oksebouillonterning

Fremgangsmåde

  • Hæld margarinen i gryden og lad den smelte
  • Når margarinen er smeltet skal oksestegen brunes af på alle sider
  • Skræl og skær gulerødderne ud 4 dele
  • Skræl og skær løgene ud i 4 dele
  • Læg gulerødderne, løgene og peberkornene i gryden sammen med oksestegen
  • Hæld vand i gryden så det dækker stegen og grøntsagerne
  • Læg bouillonterningen i gryden
  • Læg låg på gryden og lad oksestegen simre mindst 2,5 time ved svag varme
  • Når stegen er færdig tages den og grøntsagerne op på et fad og serveres
  • Skyen i gryden kan med fordel bruges til at lave den perfekte brune sovs til kødet

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

hel oksegrydesteg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*