Hønsesalat med bacon

Hønsesalat med bacon
Hønsesalat er en rigtig frokost-klassiker. Den tager ikke lang tid at lave selv og med denne opskrift, får du en hønsesalat, der vil få de fleste til at juble.
Hvis du har rester fra en hel kylling, kan det sagtens bruges – det smager faktisk bedre efter min mening.
Hjemmerørt mayonnaise er selvfølgelig et must, det tager ikke mere end et par minutter at lave.
Ønsker du en lidt sundere eller lettere udgave, kan du nemt erstatte noget af mayonnaisen med mere creme fraiche.
Når jeg laver hønsesalat, laver jeg næsten også altid en god hjemmelavet æggesalat.
Er du i bagehumør, passer hønsesalaten rigtig godt til de her boller med honning og havsalt

4 personer         20 minutter

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 4-6 brune champignoner
  • 3-4 spsk god mayonnaise
  • 1-2 spsk creme fraiche 38 %
  • ½-1 tsk karry
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingebrysterne i en gryde i 15-20 minutter – evt. med lidt bouillon i vandet
  2. Steg baconen på en pande til den er sprød og gylden og læg den til side
  3. Skær champignonerne i ønsket størelse og rist dem på panden i baconfedtet
  4. Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, karry, dijonsennep og smag til med salt og peber
  5. Skær kylling og bacon i små tern eller strimler og hæld det og champignonerne i skålen
  6. Bland det hele godt sammen og sæt det på køl til det skal bruges
  7. Server evt. med lidt bacon på toppen

Hønsesalat med bacon

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*